Mobilni tim za psihosocijalnu podršku u zajednici

by Perspekta

Nositelj: Udruga Ludruga

Partneri: Perspekta, Centar za kulturu Trešnjevka

Trajanje: 1.11.2017. – 31.10.2018.

Projekt financira: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Projekt Mobilni tim za psihosocijalnu podršku u zajednici provodi se na području grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Korisnici projekta su osobe s psihosocijalnim izazovima i članovima njihovih obitelji te stručnjaci po struci koji u projektu djeluju kao izvoditelji aktivnosti. Neizravni korisnici su stručnjaci koji djeluju na području brige o mentalnom zdravlju, osobe sa psihosocijalnim izazovima koje nisu uključene u provedbu projektnih aktivnosti, zdravstvene i socijalne institucije, institucije državne uprave, šira zajednica zainteresirana za teme mentalnog zdravlja.

Glavne aktivnosti projekta su:

  • jednokratne intervencije po pozivu u kriznim situacijama,
  • dnevni boravak s osobama u akutnim stanjima za trajanja radnog vremena članova obitelji,
  • kontinuirane kućne posjete,
  • stručne terenske konzultacije, stručna supervizija, konzultacije i podrška za stručnjake koji rade na provedbi aktivnosti mobilnog tima.

Perspekta kao partner na projektu sudjeluje u radu mobilnog tima kroz proces selekcije sudionika Tečaja za peer radnike i Tečaja za izradu osobnog plana za oporavak, izradu plana programa i plana praćenja rada mobilnog tima te stručnim terenskim konzultacijama kao i u promociji projekta u javnosti.


About the Author


Perspekta

Perspekta je neprofitna udruga sa sjedištem u gradu Zagrebu osnovana 2016. godine. Udrugu su osnovale mlade stručnjakinje (psihologinje i socijalne radnice) sa motivacijom da vlastitim proaktivnim djelovanjem i zalaganjem u lokalnoj zajednici u kojoj žive, a na temelju svog dosadašnjeg volonterskog i radnog iskustva u civilnom sektoru, pridonesu uspostavi i pružanju socijalnih usluga koje su identificirane kao nedostatne ili nepostojeće prvenstveno na zapadnom dijelu grada Zagreba. Vrste aktivnosti koje udruga planira provoditi odnose se na preventivni i tretmanski rad s djecom, mladima, odraslima i obiteljima. Područja rada koja se ovim aktivnostima planiraju pokriti su: nasilje među/nad djecom i mladima, promicanje i zaštita mentalnog zdravlja, promicanje i zaštita ljudskih prava, jačanje roditeljskih kompetencija, zapošljavanje mladih te volontiranje.