Promijeni perspektivu

by Perspekta

Suradnici: Studijski centar socijalnog rada, Osnovna škola Ante Kovačića, Gimnazija Lucijana Vranjanina

Trajanje: siječanj 2017.-lipanj 2017.

Projekt Promijeni perspektivu proveden je na području grada Zagreba.

 

Cilj projekta bio je informirati mlade, prvenstveno srednjoškolce na području grada Zagreba i širu durštvenu javnost o načinima zaštite vlastitog mentalnog zdravlja. U skladu s ciljem aktivnosti projekta bile usmjerene na informiranje mladih i šire javnosti o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja.

Održana su i provedena predavanja za učenike i studente na fakultetima i u školama uključenima u ulozi suradnika. Uključeno je oko 100 izravnih korisnika. O aktivnostima projekta šira društvena javnost obaviještena je putem web stranica i društvenih mreža.


About the Author


Perspekta

Perspekta je neprofitna udruga sa sjedištem u gradu Zagrebu osnovana 2016. godine. Udrugu su osnovale mlade stručnjakinje (psihologinje i socijalne radnice) sa motivacijom da vlastitim proaktivnim djelovanjem i zalaganjem u lokalnoj zajednici u kojoj žive, a na temelju svog dosadašnjeg volonterskog i radnog iskustva u civilnom sektoru, pridonesu uspostavi i pružanju socijalnih usluga koje su identificirane kao nedostatne ili nepostojeće prvenstveno na zapadnom dijelu grada Zagreba. Vrste aktivnosti koje udruga planira provoditi odnose se na preventivni i tretmanski rad s djecom, mladima, odraslima i obiteljima. Područja rada koja se ovim aktivnostima planiraju pokriti su: nasilje među/nad djecom i mladima, promicanje i zaštita mentalnog zdravlja, promicanje i zaštita ljudskih prava, jačanje roditeljskih kompetencija, zapošljavanje mladih te volontiranje.