Obilježavanje dana zdravlja – 2017.

by Perspekta

  • Posted on 19 travnja, 2017

  • Novosti

07.04. obilježava se svjetski dan zdravlja stoga je Perspekta odlučila, u sklopu obilježavanja istog, promovirati temu mentalnog zdravlja provođenjem projekta „Promijeni perspektivu“. Cilj projekta bio je informiranje mladih o načinima brige za vlastito mentalno zdravlje te na usvajanje socijalnih vještina čije jačanje pridonosi zaštiti mentalnog zdravlja.

 

Ana Ivrlač i Gorana Mihaljević održale su radionicu na kolegiju „Socijalni rad u odgoju i obrazovanju“ Studijskog centra socijalnog rada, kojeg vodi doc. Gordana Berc. Studenti su bili vrlo zainteresirani za temu, osobito jer je radionica bila usmjerena na očuvanje mentalnog zdravlja stručnjaka pomagačkih djelatnosti te su, vlastitim idejama, osvijestili načine očuvanja svog mentalnog zdravlja.

Nakon prve radionice na Studijskom centru socijalnog rada, vratile smo se u školske klupe. Gorana Mihaljević i Petra Brcković održale su radionicu u 7. razredu OŠ Ante Kovačića, dok su istovremeno Ana Ivrlač i Petra Mihelčić radionicu održale u 4. razredu Gimnazije Lucijana Vranjanina. Učenicima je osvještena važnost mentalne higijene i očuvanja vlastitog mentalnog zdravlja praćenjem potreba i emocija te izražavanjem istih.

Ponosne smo i sretne što je naš projekt „Promijeni perspektivu“ zaživio ovim radionicama i što smo doprinijele prijenosu informacija i podizanju svijesti o mentalnom zdravlju, potrebama, emocijama i mentalnoj higijeni mladima jer – na njima svijet ostaje.

Još jednom zahvaljujemo doc. Berc, stručnim službama škole i razrednicima koji su nam ukazali povjerenje za promociju ovako važne teme.


About the Author


Perspekta

Perspekta je neprofitna udruga sa sjedištem u gradu Zagrebu osnovana 2016. godine. Udrugu su osnovale mlade stručnjakinje (psihologinje i socijalne radnice) sa motivacijom da vlastitim proaktivnim djelovanjem i zalaganjem u lokalnoj zajednici u kojoj žive, a na temelju svog dosadašnjeg volonterskog i radnog iskustva u civilnom sektoru, pridonesu uspostavi i pružanju socijalnih usluga koje su identificirane kao nedostatne ili nepostojeće prvenstveno na zapadnom dijelu grada Zagreba. Vrste aktivnosti koje udruga planira provoditi odnose se na preventivni i tretmanski rad s djecom, mladima, odraslima i obiteljima. Područja rada koja se ovim aktivnostima planiraju pokriti su: nasilje među/nad djecom i mladima, promicanje i zaštita mentalnog zdravlja, promicanje i zaštita ljudskih prava, jačanje roditeljskih kompetencija, zapošljavanje mladih te volontiranje.