Prijava projekta Pogledaj.me na natječaj međunarodne zaklade Reach for Change

by Perspekta

  • Posted on 6 prosinca, 2016

Prijava projekta RFC

U ljeto 2016., samo nekoliko dana nakon upisa u Registar neprofitnih organizacija, Perspekta je krenula u prijavu svog prvog projekta. Projekt Pogledaj.me prijavljen je na natječaj međunarodne zaklade Reach for Change.

Aktivnosti projekta usmjerene su na rad s djecom čiji su roditelji na izdržavanju kazne zatvora. Aktivnosti obuhvaćaju individualni i grupni psihosocijalni rad, rad sa roditeljima na slobodi i drugim članovima obitelji te promociju prava ove ranjive skupine djece koja su u našem društvu zanemarena.

Projekt je ušao u uži krug procjene (među 20 projekata) nakon čega su slijedile radionice razrade aktivnosti u organizaciji zaklade Reach for Change Hrvatska. Članice Perspekte Gorana Mihaljević i Petra Mihelčić sudjelovale su na tri radionice razrade projekta te detaljnije osmislile aktivnosti projekta, poslovni plan, resurse, suradnike i partnere koji bi se uključili u provedbu projekta.

U svrhu upoznavanja stručne javnosti sa projektom te ispitivanja potreba u zajednici, održani su sastanci sa zamjenicom pravobraniteljice za djecu, djelatnicama Udruge RODA, udrugom Dječja posla te Centrom za socijalnu skrb Zagreb. Tijekom sastanaka dogovorena je suradnja ukoliko projekt ostvari financijsku podršku te se pokazalo kako su projekti usmjereni radu s ovom skupinom djece potrebni u lokalnoj zajednici.

U studenom 2016. odabrana su tri projekta za financiranje, no nažalost projekt Pogledaj.me nije bio među njima. Sudjelovanjem u selekcijskom procesu članice Perspekte stekle su vrijedna znanja i iskustva u području prijave projekata te će se ta znanja primjeniti za poboljšanje projektnih aplikacija tijekom prijave na nadolazeće natječaje.


About the Author


Perspekta

Perspekta je neprofitna udruga sa sjedištem u gradu Zagrebu osnovana 2016. godine. Udrugu su osnovale mlade stručnjakinje (psihologinje i socijalne radnice) sa motivacijom da vlastitim proaktivnim djelovanjem i zalaganjem u lokalnoj zajednici u kojoj žive, a na temelju svog dosadašnjeg volonterskog i radnog iskustva u civilnom sektoru, pridonesu uspostavi i pružanju socijalnih usluga koje su identificirane kao nedostatne ili nepostojeće prvenstveno na zapadnom dijelu grada Zagreba. Vrste aktivnosti koje udruga planira provoditi odnose se na preventivni i tretmanski rad s djecom, mladima, odraslima i obiteljima. Područja rada koja se ovim aktivnostima planiraju pokriti su: nasilje među/nad djecom i mladima, promicanje i zaštita mentalnog zdravlja, promicanje i zaštita ljudskih prava, jačanje roditeljskih kompetencija, zapošljavanje mladih te volontiranje.